tiistai 17. syyskuuta 2013

Helppoo ku heinänteko!

Ei vaan. Tää on oikeesti helppoo, heinänteko ei. Ku huamaat ehtopäivällä et kello on jo neljä, maha kurnii ja mukulatki alkaa vihjailla siihen suuntaan et nälkä olis, ni tää pelastaa noppeesti. Sopivasti mutkia oikova siänisoosi. Tännään oli juur tälle sapuskalle sopiva päivä, ku ainoo ajatuksen tapanen asia pääsä oli "räkä". Äkkiä jottain, mistä lähtee nälkä. Mut samalla semmosta, mistä kaikki tykkää.

Tähän kelpaa tuareet siänet, kuivatut tai pakastetut. Kaikkein mialuiten tiätysti tuareita, Miähen mettästä hakemia ja mialuusti putsaamiaki. Mää kyl kokkaan, mut kerräämään en ruppee. En ikinä löydä yhtäkä, ällöön hirvikärpäsiä ja muita ötököitä, menetän hermoni ja pelkään mettäsä. Se putsaaminenki on ärsyttävvää, mut yleensä mää lopulta teen sen, ku Miähen perattua pannulle saattaa eksyä vähä sinne kuulumatonta proteiiniaki.

Täsä korvataan sipulin leikkuu (eli se ainoo aikaaviävä homma) pualivalmisteilla. Vaikka joittenki tahojen mukkaan valmiiks maustetut ruakakermat on suaraan paholaisesta seuraavia, mää tykkään. Helposti makua soosiin. Tähän tuli sitä kolmen sipulin kermaa ja lisäks viälä paahdettua sipulirouhetta.


 Eli kaikesa lyhkäsyydesä, ohje tullee täsä:

HELPPO KANTTARELLISOOSI:

- Itelle sopiva määrä siäniä (Määrä ihan sen mukkaan, kuin paljo sattumia soosiin haluaa.. Siänet voi toki olla vaikka suppilovahveroita tai jottain tattejaki. Ihan mistä kukaki tykkää.)
- 1prk Valion kolmen sipulin kermaa
- mustapippuria myllystä
- karkeeta sualaa myllystä
- paahdettua sipulirouhetta
- oikeeta voita

Pilko siänet semmoseks ku haluat. Paista voisa niin kauan et nesteet haihtuu. Rouhi päälle sualaa ja pippuria. Lissää sipulirouhetta sen mukkaan kuin sipulisesta tykkää. Ja viimeseks kerma. Voi suurustaa vehnäjauhoilla tai maizenalla jos haluaa paksumpaa. Ja valmis! Kaveriks keitinperunoita ja vaikka vihreetä salaattia. Hyvvää ja noppeeta.

Kanttarellit paistumasa. Kaverina suppilovahveroita.
Valmis. Ja perunatki kypsyny jo. Syämään!
 "Äiti, minä olen ihan varma ettei edes muumimamma tee näin hyvää sienimuhennosta."  Nih, ettäs tiädätte. :D Näin nätisti tuumas Ellastinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoikaa rohkeesti!