maanantai 15. heinäkuuta 2013

Riamuloma Rivieralla.

No ei ny sentäs, mut ulkomailla kuitenki. Pärnusa meinaan. Miäs joskus kevväällä otti ja yllätti kysyesäns et haluaisinks mää lähtee kesälomareissulle. No tottakai mää halusin, viimeks ollaan oltu yhdesä lomalla Suamen rajojen ulkopualella vuanna 2007. Lisäinfon tipahdellesa käviki sit ilmi ettei se sitä ihan itte ollu keksiny. Miähen kaveri oli kysyny et lähdettäiskö me niitten kans Pärnuun, ku sillä on siälä jottain tennisjuttuja. Tää kaveri oli räkänäilly et pääsis helpommin pellaamaan, ku olis muijalle ja mukuloille seuraa. :D Se mitä mun Miäs jätti kertomatta oli se, et seki menis pellaamaan. Mut sama se mulle kuka keksi ja mitkä oli todelliset syyt. Kuka kaheli sitä ei lähtis reissuun, hyväsä seurasa ja kivvaan paikkaan. (Ja tais ne Miähet muutenki olla innoisans lähtemisestä, ku vaan tenniksen takia. :) )

Viime viikko siälä siis viärähti. Auton kans mentiin lautalla Viron pualle ja ajeltiin Tallinnasta Pärnuun. Välimatkat ei ollu mitenkä kohtuuttomia, vaikka piäniä matkalaisia oliki mukana. Suasittelen oman auton mukkaanottoo kaiklle lapsiperheellisille. Tekkee pakkaamisen ja matkanteon melko helpoks. Kunhan muistaa pakata mukkaan riittävästi eväsleipiä, pillimehua ja uretaanimaissinaksuja, heh. Me päästiin ite määränpäähän melko helposti ja ilman isompia kommelluksia. Mitä nyt yhdet avaimet unohtu Suameen, mut ei hättää. Kiltti siivoojarouva päästi meiät sisälle lomakämppään ja Pärnuun parin päivän päästä tuleva tuttu toi toiset avaimet. Piäni maailma. :D

Se mein lomakämppä oli ihan rannan tuntumasa. Kävellen pääsi melkein joka paikkaan ja vanhaan kaupunkiin eli "keskustaanki" fillarilla ihan hetkesä... tai hetki siinä olis menny, jos ei olis eksyny. Kuka sitä ny karttaa mukkaan ottais, tai ainaka muistais et sellasen käsilaukkuun heitti lähteisäns. :) Tuplarattaat oli ihan ehdottomat, onneks älläsin ne mukkaan. Vaikkei Ellastinen kotona ennää rattaita käytäkkä, ni tuala tykkäs kärryisä istua ku kävelyä oli niin paljo. Ne oli mukavat senki takia ettei tarvinnu hualehtia et juakseeks se nyt auton alle vai ei, tai eksyyks johonki. Ranta oli tosi lapsiystävällinen ku vesi oli niin matalaa. Pohjaki oli ihan hianoo hiakkaa, ei kiviä tai muuta mihin olis voinu mukulat ittens telloo. Vesi oli niin lämmintä et tuli itekki pulahdettua. Vaan pual kilometriä sai kahlata ennenku pysty kastautuun, kunnon vesijumppaa, ku oli reilu aallokkoki. :)

Ja se mikä mua ilahdutti erityisesti, oli ravintoloitten hintataso. Hyvvää ruakaa, ilosta palvelua ja ihan puali-ilmasta. Ihan tasokkaasa ravintolasa nelihenkisen perheen sapuskat juaminens ja jälkkäreinens n. 40€. Ei paha mun miälestä. Vaan yhdesä ravintolasa saatiin odottaa tosi kauan, mut lapset onneks hanskas tilanteen paljo paremmin ku nälkäkiukkuset aikuiset. Ja onneks se odotettu ruaka oli hyvvää. Valikoimaa ravintoloisa oli ihan kivasti, vaikka viimesenä päivänä pitiki mennä Hesburgerille ku matkaseurueen juniorit halus "oikeeseen ravintolaan". Hintataso oli muutenki tosi kiva. Käytiin naisväen kesken hiaronnasa, alaselästä takaraivolle ja sormenpäihin asti oikein perusteellisesti kustansi 35€. Sen jälkeen lasi punkkua, 2€. Ai kauhee. Soppii hoitovappaalaisenki budjettiin. :)

Mut siis yhteenvetona; kiva kaupunki, ranta mukava ja lapsiystävällinen, hyvvää ruakaa, kiva hintataso ja ilmatki suasi meitä. Jos joku jakso lukkee koko puuduttavan tekstiosuuden, ni täsä viälä vähä kuvia. Olkaa niin hyvät. :)

Matka alusa. Siälä ajjaa pualet seurueesta mein edesä.

Mein ihana neuvostokämppä. Sisältä aika paljo kivampi.

Rantaleidi

Matkaseuruetta ekkaa kertaa biitsillä.
Pyllyt siveelliesti blurrattu, ku mukulat ei malttanu odottaa uikkareita.

Isien vahtivuaro ku äitit oli hiarottavana.
Onneks tuli venäjänkiälisiä piirrettyjä. :P
Siälä ne isit urheilee. 
Mää sain nälkäkiukkusena osuvan juaman.

Tavaraa oli.


"Kyllä kotonakin kivaa on. Mutta tykkäsin minä lomakodistakin, Taytyy mennä uudestaan paremmalla ajalla. Vaikka huomenna.", tuumas Ellastinen. Varsin onnistunu reissu siis lastenki miälestä.


Ps. Jos joku haluaa jottain tarkempaa tiatoo mein reissusta, ni kysykää ihmeesä. Oli toi tiivistäminen niin vaikeeta. :)

4 kommenttia:

 1. Mun on jo pitkään tehny miäli Pärnuun (ja Saarenmaalle). Oon aatellu, että sinne tarttis lähtee ilman mukuloita, mut ehkä ne voiski ottaa mukkaan. Toi omalla autolla meneminen oli hyvä vinkki, mää olisin varmaan kattellu jottain eläkeläisten linja-automatkaa. Onks mittää majotusta mitä suasittelisit?

  VastaaPoista
 2. Me oltiin loimaalaisesa kämpäsä (Eila Lankinen nimeltään, Janin äiti jos kertoo mittään. :) ). Oli ihan kiva ja hyvällä paikalla. Mut ihan googlellaki löyty vaikka ja mitä. Ja hotellitki oli ihan kohtuuhintasia, mitä niitä katteltiin.
  Ja siis oma auto ehdottomasti. Bensaki oli siälä paljo halvempaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se taira sannoo mittää... Mut kyl sinne sitte tarttee lähtee. Halvan bensan hakureissulle meinaan! :-D

   Poista
  2. Kylläkyllä.. Tankki täyteen. Niimmeki tehtiin. :D

   Poista

Kommentoikaa rohkeesti!