tiistai 28. tammikuuta 2014

11 + 11

Rynttyliisa nakkas mua haasteella tosa joku aika sitte. Unohdin koko homman, mut nytpä se jostain muistin syävereistä taas putkahti. Tähän oliki ihan mukava tarttua, saanhan jaaritella yhdestä lempiaiheestani. Ittestäni. :) Tän haasteen ideaki on ihan kiva, meinaan tuada vähä tuntemattomampia blogeja ihmisten tiatosuuteen.

Mut mitä täsä sit tarttis tehdä?

1. Jokasen haastetun tarttee kertoo ykstoista asiaa ittestäns.
2. Haastetun tarttee vastata haastajan yhteentoista kysymykseen.
3. Haastetun tarttee keksiä ykstoista kysymystä uusille haastetuille. 
4. Niitten tarttee sit valita ykstoista bloggaajaa kenellä on alle 200 lukijaa.
5. Tarvii kertoo kenet on haastanu.
6. Ei saa haastaa takasin.

Asioita musta ittestäni, olkaa hyvät:

1. Mää oon saamaton. Paljo olis kaikkia tarttis-asioita, mut harvoin saan itteeni niskasta kiinni ja niitä asioita tehdyks. Siis nimenommaan niitä ei niin mukavia, mukavia tiätty on ihan eri juttu tehdä. Esimerkiks hitonmoinen pyykkiläjä odottais lajittelijaa tai pari komeroo tyhjentämistä. Mut emmää ny, katotaan sit huamena, kyl mää ens viikolla... "Siirrä kaikki kurja huamiseen!", sano Wagner joskus. Amen sille.

2. Mää oon höpsähtäjä. Höpsähdän hirveen ussein. Se siis meinaa et innostun ihan hirveesti jostain asiasta, ja sit jumiudun siihen pitkäks aikaa. Yleensä tää koskee kaikkee ostettavvaa. Esimerkiks joku tiätty merkki (vaate-, kenkä-...), mitä alan himoita ja hankin kans. Tällä hetkellä höpsähtäminen koskee esimerkiks Minna Parikan kenkiä. Oioi, kun vois hankkia kaikkee mitä haluais. 

3. Mää oon tuhlari. Liittyen tohon edellisseen. Raha ei kauaa mun taskuisa vanhene. Helposti tullee osteltua millon mitäki. Toimeen tuunja yli varojeni en elä, mut sukanvarteen laittaminen ei vaan onnistu. Järkevä säästäminen, mitä se on? (Ja aina ku miätin rahankäyttööni alkaa pääsä soida tän biisin ooee- kertosäe.)

4. Mää oon äkkipikanen. Räjähdysherkkä, ailahtelevainen, mitä näitä nyt on. Ala-asteella piti piirtää oma exlibris, mää tein pommin minkä sytytyslanka pallaa. Suutun ja kiihdyn siis nollasta sattaan tosi noppeesti (aina kuitenki hyvästä syystä, tiätenki.), mut lepyn kans. Ääni kohhoo, puhetta tulle konekiväärimäisellä nopeudella ja sit se loppuu ku seinään. Aika rasittavvaa, mut opettelen koko ajan piäntä tasasuutta. Mukulat on hyviä opettajia.

5. Mää oon itkupilli. Itken surusta, itken ilosta ja itken liikutuksesta. Itken jos kävelen päin ovvee ja sattuu, itken jos näen vauvan Libero-mainoksesa. Itken jos joku sannoo rumasti tai tosi nätisti. Itken ku Mufasa kualee. Onpa itku tullu joskus siittäki ku oli niin hyvvää ruakaa, tai näin pikkusiskon pitkästä aikaa. Enkä nyt tarkota mittään krokotiilinkyynel-vollotusta, vaan semmosta piäntä liikutusitkua. Tippa tullee linssiin ja vähä niäleskelyttää. Ja ei, en silti oo raskaana. Ihan itkijä-sukua vaan. :)

6. Mää oon kevätihminen. Vaikka oikein kunnon kesähellekki on ihan mahtavaa tai kaunis syyspäivä saa hymyn huulille, on ihan parasta kevät. Ekat kunnolla aurinkoiset päivät, kuiva asfaltti, se ku sää varovasti jo jättää sukat kaappiin. Aiai, mukavaa. Aina kevväisin iskee vastustamaton halu ottaa uus tatuointi ja pittää kekkereitä. 

7. Mää oon vähä naivi. Oon välillä oikeesti vähän turhanki sinisilmänen ja ehkä jopa lapsellinen. Haluaisin aina uskoo vaan parasta kaikista ja haluaisin ellää semmosesa kuplasa ettei ainaka mulle ja mun lähipiirille mittään kauheeta ikinä tapahdu. Muualla maailmasa ja muille kyl, mut ei meille. Enkä mää tiä onks siinä jottain pahhaa, ihan reaalimaailmasa täälä silti elellään. :)

8. Mää oon rallattelija. Oon aina ollu lauleskelija. Julkisesti mua ei saa (ainaka selvinpäin) laulamaan, ku "en vaan ossaa". Mut kotosalla rallattelen oikeestaan koko ajan jottain. Joko hoilottelen jottain oikeeta laulua tai sit rallattelen ja laulan tekemisiäni. Elän piäntä musikaalia. Muksuja se ainaki viihdyttää. Ja pukeminenki mennee sukkelammiin ku laulaa "Auta auta pyydän sua, sukkahousut kun vaanii mua...", ku Ellastinen mankuu ettei ossaa pukkee.

9. Mää oon rohkastunu. Ainaki tosa laulamisesa. Töisä on pakko mukuloille hartausvirret ja laululeikit laulaa, osas tai ei. Ja tännään jopa rummutin tahtia. Ohhoh. Ja muutenki oon huamannu et on tullu uudenlaista rohkeutta tullu, muistaa taas et ossaanhan mää muutaki ku kakkavaipoista puhua. Vaikka sit askarrella lumiukon. :D

10. Mää elän syädäkseni. En syä ellääkseni. Ruoan tarttee olla hyvvää, mikkään ei oo niin kurjaa ku mitäänsanomaton tai mauton ruaka. Pahaki on parempi. Mun miälestä ajatus ruoasta vaan hengisä pysymiseks on masentava. Hyvä ruaka, parempi miäli. Niin se vaan on. 

11. Mää oon oikeesti ihan mukava. Tästä listasta tuli meinaan jokseenki masentava. Naivi, tuhlari, saamaton nahjus mikä rallattaa pöhköjä ja suuttuu vähä väliä. Juust, ihan normaali tyyppi mää silti oon. :D

Ja sit ne kysymykset: 

1. Mikä on lempiroskaruokasi?
Mää tykkään oikeestaan vähä kaikenlaisesta roskaruoasta, melkein mikä vaan mättö käy. Mut usseimmiten tullee käytyä Hesburgerilla, jos oikein mättöhimo iskee. Siältä useimmiten juustoateria ja aina punanen majoneesi. Ilman sitä ja grillimaustetta ei ranskalaisia vaan voi syädä. 

2. Mikä on tärkein tavoitteesi tänä vuonna?
Varmaan se et pysyisin tyäelämäsä, eli en jää leppäämään laakereillani vaikka vakisopimuksesta voi tällä hetkellä vaan unelmoida. Ja ehkä semmonen kevyempi tavote vois olla viarottautuminen jatkuvasta sokerinpuputuksesta. Jos edes pari kertaa viikosa vaan... 

3. Jos olisi pakko valita näistä kolmesta, mihin lähtisit lomalle: Islanti, Nigeria, Kiina? Miksi?
Varmaan Islantiin. Mua ei niin kaukomatkailu kiinnosta, oon liian mukavuudenhalunen. Tuttua ja turvallista mulle. :)

4. Jos saisit rakennuttaa itsellesi talon ihan mihin maahan tahansa, mihin rakentaisit? Miksi?
Jos saa saivarrella, ni varmaan johonki etelän lämpöön. Vähän niinku kakkoskodiks tai kesämökiks. Ku täälä on tää yks jo. Mihinkäs mää ny kottoo... 

5. Suosikki kodinkoneesi?
Semmosista höpöhöpö- konneista varmaan mein Cupsolo. Tazzaa iltakaakaoks, mmm... Mut jos järkevästi miättii, ni kai se pyykkikone on. Itku varmaan tulis jos nyrkkipyykille tarttis ruveta.

6. Jos sinun olisi pakko osallistua johonkin tosi-tv- ohjelmaan, mihin osallistuisit?
Varmaan Junior Masterchefiin. Ja siäläki saisin niiltä naperoilta selkääni 100-0, mut haluaisin testata kaikkia hianoja ruaka-aineita.

7. Jos palataan tuohon neljännen kysymyksen taloon, millainen se olisi? Mistä materiaalista, minkä kokoinen, minkä värinen, kuinka monta huonetta...?
Joku semmonen "Malibu beach house"- tyyppinen vaalee kivitalo. Ku se olis siälä rannalla lämpimäsä. Sillai sopivasta huaneita, et oma perhe mahtuu ja tiätysti kunnolla viaraita. Oisko seittemän huanetta ja iso köökki hyvä? 

8. Millä viidellä nettisivulla käyt eniten?
Facebook, kaikki mahdolliset blogit, sähköposti, erilaiset nettikaupat (Metsola, h&m, brandos varmaan ne yleisimmät) ja sit noitten kauppojen jälkeen aina pikasesti verkkopankki. :)

9. Jos saisit tietää että sinulla olisi vain viikko elinaikaa, mitä tekisit?
Itkisin varmaan vähän väliä, surkuttelisin, palluttasin mukuloita loputtomasti ja viättisin kaiken liikenevän ajan kaikkien tärkeimpien ihmisten kans. Yhden illan vois pyhittää nyyhkyviini-illalle ystävien kans. 

10. Minkä kielen haluaisit oppia? Miksi?
Varmaan ranskan kunnolla. Lukiosa opitut asiat ku on kaikonnu aikaa sitte miälestä, vaikka monta kurssia tuli kiälistudion penkkejä kulutettua.

11. Mitä kotityötä inhoat eniten? Miksi?
Oikeestaan kaikkee, eli pahapaha kysymys. Mut ehkä likaset tiskit on inhottavin. Töhnää ja märkää. Imurointi kyl tullee hyvänä (pahana) kakkosena. Takuuvarma hermojen menetys viimeistään siinä kohtaa ku se imuri jää ekan kerran johonki nakeliin.

Jos joku tän jakso lukkee, ni kiva. Melko pitkä tuli kyl. Ja haastetaan nyt edes kaks. Vaikka Before you say ja Lande Living. Tehkää tai jättäkää tekemättä. Kysymykset on samat, ku alko laiskottaa. Ja kiärrätyshän on hyvästä. :)

5 kommenttia:

  1. Jos sää elät syäräkses, ni miten sää voit olla niin laiha? Se ei ainaka voi olla sukuvika... :-)

    VastaaPoista
  2. Heh, kiitti S. :)
    Ja kiitti sullekki Maija. Ehkä ennemminki tarkotan laadullisesti ku määrällisesti sitä syämistä. Eli siis en syä vaan jottain et vatta tulis täyteen, vaan sen ruoan tarvii olla hyvvää kans. :D Ja ehkä voin kiitellä iskän keskivartalo-geeniä. Kaikki mikä kertyy, kertyy vaan vattaan ja ne saa löysillä yläosilla piiloon. ;)

    VastaaPoista
  3. Ah, täälläkin yksi syödäkseen eläjä ilmoittautuu! ;)

    Kiitos haasteesta! Mää oon tän vaan jo kerinny kerran tekemään, niin passaan tällä kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä onn monta. :D
      Ja Joo, aattelinki et tää on sulla jo käyny. Mut e sitä niin mälsä voi olla etten kellekkä etteenpäin olis laittanu. :)

      Poista

Kommentoikaa rohkeesti!