maanantai 3. maaliskuuta 2014

Paadaadaadapadapadam...

Noni, nyt on Toshiba sen verran tolkuisans et sain ku sainki kuvia ulos kamerasta. Eli piäni reissupäivitys olkaa hyvät. Pääpaino ruoasa ja syämisesä, se ku oli univelkojen lisäks se suurin syy koko reissuun. :D Univeloista ei kyl päässy erroon, päinvastoin. Siittä piti hualen maailman paskin tyynynliru kolmella pumpuliknöölilläns ja hitusen tärisevä satamaantulo aamukuudelta. Mut mitäs piänistä. Hyvä ruaka, parempi miäli. Hiukan tosin se vattatauti kummitteli, ei ihan täysillä päässy syämisen iloista nauttimaan.

Mut siis, laivahan oli TallinkSiljan Baltic Princess. Olin siittä jottain soraääniä kuullu, mut mää kyl tykkäsin. Siisti, hyvät ravintolat ja kaupatki ihan ok. Erilaisia paikkoja illanistumisseenki oli enemmän ku iskelmäbaari neontikkuinens. Muuta huanoo sanottavvaa ei oikeestaan ollu ku se perhanan tyyny. Aina tarttis ottaa oma mukkaan.

Oltiin varattu heti lähtöillaks ravintolapöytä Happy Lobster- nimisestä paikasta. Mereneläviä siis tiadosa. Miäs odotti elämäns ekkaa hummeria, ja hyvvää se kyl oli. Osteri aiheuttiki sit kunnon puistatuksen. Oli ku olis kuulemma pohjamutasta haukee syäny. Itte söin alkuun Jokirapu- skagenin muikunmädillä. Ihan sairaan hyvvää. Ja niin iso annos et ei sitä meinannu pääruakaa jaksaakka.

Mun skagen. Osittain romehdittuna tiätysti jo. Nam. <3

Miähen äyriäisplatteri. Oli jos jonkunnäköstä rapua ja simpukkaa summuuta.

Tulin kuitenki ahnehtinneeks ja tilasin pääruoanki. Béarnaisehan se siälä listasa kummitteli ja sokasi mut. Otin siis vasikan pihvin sillä soosilla ja lämpimällä perunasalaatilla. Ja siinä oliki mitä mainioin lisäke. Ussein on kauheesti kaikkee uppopaistettua, mikä turhaan täyttää ja saa aikaseks raskaan olon. Mut toi oli semmonen lämmin kasvis-perunahässäkkä misä oli soosina raikas vinaigrette. 

Lisuke. Tarttis kehitellä joku omaki resepti moiseen,
niin hyvin sopi pihville kaveriks.

Ku olin vihdoin ja viimein saanu melkein kaiken ahdettua tuulen suajaan, kiikutettiinki pöytään joku ihme piirakka. Yritin siinä piipittää et en mää mittään tilannu, mut se oli kuulemma joku bonus mikä kuulu ko. ateriaan. Noh, pakkohan seki oli tiätysti syädä. Ja voi jestas et olin täynnä. Palvelu ravintolasa oli ihan mahtavaa. En oo ikinä ollu missään ravintolasa misä olis hemmoteltu sillai. Koko ajan varmistettiin oliks kaikki hyvin, maistuks viini siltä miltä piti jne. "Tahtooko rouva, saako rouvalle olla...". Semmoseen vois vaikka tottua. :)

Ja aamulla sama meno jatku. Hölmöt maalaisturistit ei älynny et aikavyähykkeetki vaihtuu, ku oltiin oikein Ruattisa. Ei huamattu et aamiainen meni ohi. Perhanan nykytekniikka, ku kellotki siirtyilee ittestäns. Meillä oli siis aamiainenki varattuna valmiiks, mut saatiin sit käyttää ne aamiaiskortit brunssin osamaksuks. Kymppi lissää ja hemmottelu oli taas taattu. Alkuun tuli "leikkelelautanen", mut lauantaimakkaran (semmonen miälikuva tosta sanasta tullee) sijaan saatiinki ilmakuivattua kinkkua, juustoja, rapuja ja tiätysti mätiä. Ja paljo kaikkee muutaki. Olin myyty. Ja ku tarjoilijaki kiikutti saman tiän shampanjat nokan etteen ni mikäs siinä ollesa. Ainoo mikä harmitti, oli se et brunssiin sisältynyttä lämmintä annosta ei jaksanu läheskä kokonaan. Hukkaan meni hyvä lohileipä ja korvasiänet. Snif. Ja jälkiruakapöydäsä se itku meinas viimeistään tulla. Ihan älyttömästi kaikkia ihania piäniä leivospiperryksiä ja muita herkkuja. Mutku ei jaksa, ni ei jaksa.

<3

Viälä enemmän <3! Vadelmajuttu näyttää vähä kämäseltä ku lörtsäytin sen tiätysti
ennen kuvvaa nurinperin pöydälle. 

Syämisen lisäks perjantain päiväohjelmaan kuulu mm. Suami-Ruatsi- ottelu. Oli melko hiljasta tehdä ostoksia, ku koko laiva kökötti eri baareisa screenien edesä. Ja ne muutamat ruattalais- raukat tais olla aika hiljaa. Sen verran tuntu häviö suamalaisia laivamatkaajia korpeevan. Meillä oli hytisä telkkari, ei tarvinnu edes ihmisten ilmoille mennä. Sai käpertyä rauhasa vattan viäreen ottaan nokkaunia. :D 

Rattosaa laivamatkailua hytisä.

Vaikka reissu kiva oliki, oli se kottiintuloki mukavaa. Väsytti ihan sikana, se niistä univelkojen kuittaamisesta. Mummu ja Ukko oli tullu meille kottiin valmiiks laittaan mukulat nukkumaan, Ellastinen oli sinnitelly herreillä siihen asti ku tultiin. Totes vaan et  "Kiva kun tulitte, nyt minä voinkin ruveta nukkumaan hyvillä mielin. Muistitteko tuliaiset... Kroooh!"  Ellastinen etukätteen toivo et laivalta löytyis Ruusus-kauppa, häneltä ku puuttuu viälä Prinsessa Ruusunen prinsessaleffojen kokoelmasta. No, ei ollu Ruusus- kauppaa mut hyvin kelpas muumi-dvd ja prinsessasuklaatki. Pikku-H sai kans oman dvd:n, mut sit alkoki kysely et "Hiijan kaakki, mihhä?". Raukka saa kärsiä äitins karkkiniuhotuksesta viälä tovin, onneks isosisko anto (sallaa) omistans. :D 

Mut siis kiva reissu kaikille. Ellastinen kerto ihan onnesans et oli päässy Mummun kans tyttöjen saunaan, saanu suklaakeksejä ja lukenu paljon paljon satuja. Molemmat tytöt oli myäs nukkunu ihan älyttömän hyvin, vois kotonaki harrastaa moista. "Hiija, mummun murruu."  Kaikki siis hyvin kaikilla, voi tehdä toistekki piäniä reissuja.






5 kommenttia:

  1. Oi, tän ko luki, ni tuntu niin ko olisin ollu ittekki lomalla! Mut mites se hummeri näyttää tosa kuvasa ihan homeiselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, miälikuvamatkailua vaan ni ei kottoo tarvi poistua ollenka.. Eiku. :D
      Ei sentään hommeesa oo, se vihree kohta oli jottain sisäelintöhnää... Niinku ravuisaki on aina semmonen mössökohta sisällä. Hyvälle maistu. :)

      Poista
  2. Ihana raportti!! Mun gmail-tms-profiili ei oikein skulaa, mut käy täällä kyl kytiksellä koko ajan! Josko näin nimettömänä tää kommentointi onnistuisi. Terv. Puvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KäyNNNnn! Jatkan sun viitoittamalla sekoilukommentointitiellä...

      Poista
    2. Kiitsa! Ja kiva et piipahtelet.
      Ps. Ihan intona katoin et joku anonyymi on eksyny kommentoimaan, mut se olitki. "vaan" sää. :P

      Poista

Kommentoikaa rohkeesti!