Ajattelin jakkaa yhden hyvän reseptikokeilun tuloksen, siihen viittaa toi otsikkoki. Ostin iskän vaimolta karitsankyljyksiä tosa taannoin, ja misäs muuallaka ne olis tehny ku krillisä. Mua ruppee aina ärsyttään ku ihmiset sannoo ettei voi syädä lammasta ku se maistuu ihan märälle villasukalle. Ehkä miälikuva voi olla semmonen jos on jottain vanhaa pässiä jäystäny, mut jos raaka-aineet on kohdillans ni ei taatusti saa villasukan makusta tulleen. Eli ennakkoluulot nurkkaan ja maistamaan. Lammas on mahtavan makusta lihhaa. Tällä kertaa tosiaan itellä oli materiaalina nuaren karitsan kyljykset, aika murreeta siis. Marinadi oli aikas yksinkertanen ja paistoaika noin pari minuutti per puali. Krillinä meillä on ihan perus kaasurakkine.
Melkosen hyvviin (vaikka itte sanonki) ja helppoihin kyljyksiin tarttet:
- nippu tuaretta minttua¨
- nippu tuaretta timjamia
- tuaretta valkosipulia
- sormisualaa
- rouhittua mustapippuria
- rypsiöljyä
Alota laittamalla öljyä reilu loraus syvvään kippoon. Sen jälkeen silppua mintut ja timjamit, semmonen reilu kourallinen kumpaaki. Sekota ne öljyyn ja raasta perrään valkosipulia, niin paljo ku itte tykkäät. Viälä ripaus mustapippuria ja reilusti sormisualaa. Sekota ainekset ja sen jälkeen pyärittele kyljykset marinadisa ja jätä kippoon lillumaan. Anna maustua kannen tai kelmun alla muutama tunti. Ja eiku paistumaan. Kaverina meillä oli iänikuset veneperunat ja fetasalaatti mitä oli hiukan ryyditetty rucolalla. Nam. "Hyvvää lammasta! Lissää pihviä!", niinku Pikku-H totes. (Kyyllä, se on jäätävän blogihiljasuuden aikana oppinu pölpöttään. <3)
![]() |
Paistamista odotellesa. |
![]() |
Valmis. Eikun syämään! |
Ps. Oon sata kertaa vakuutellu et nyt mää kyl reipastun ja plaaplaa. Nyt en ennää jaksa ees vakuutella, mut toivon. Heinäkuusa on aikaaki taas. Eli en heitä viälä kirvestä kaivoon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoikaa rohkeesti!