Tähän kelpaa tuareet siänet, kuivatut tai pakastetut. Kaikkein mialuiten tiätysti tuareita, Miähen mettästä hakemia ja mialuusti putsaamiaki. Mää kyl kokkaan, mut kerräämään en ruppee. En ikinä löydä yhtäkä, ällöön hirvikärpäsiä ja muita ötököitä, menetän hermoni ja pelkään mettäsä. Se putsaaminenki on ärsyttävvää, mut yleensä mää lopulta teen sen, ku Miähen perattua pannulle saattaa eksyä vähä sinne kuulumatonta proteiiniaki.
Täsä korvataan sipulin leikkuu (eli se ainoo aikaaviävä homma) pualivalmisteilla. Vaikka joittenki tahojen mukkaan valmiiks maustetut ruakakermat on suaraan paholaisesta seuraavia, mää tykkään. Helposti makua soosiin. Tähän tuli sitä kolmen sipulin kermaa ja lisäks viälä paahdettua sipulirouhetta.
HELPPO KANTTARELLISOOSI:
- Itelle sopiva määrä siäniä (Määrä ihan sen mukkaan, kuin paljo sattumia soosiin haluaa.. Siänet voi toki olla vaikka suppilovahveroita tai jottain tattejaki. Ihan mistä kukaki tykkää.)
- 1prk Valion kolmen sipulin kermaa
- mustapippuria myllystä
- karkeeta sualaa myllystä
- paahdettua sipulirouhetta
- oikeeta voita
Pilko siänet semmoseks ku haluat. Paista voisa niin kauan et nesteet haihtuu. Rouhi päälle sualaa ja pippuria. Lissää sipulirouhetta sen mukkaan kuin sipulisesta tykkää. Ja viimeseks kerma. Voi suurustaa vehnäjauhoilla tai maizenalla jos haluaa paksumpaa. Ja valmis! Kaveriks keitinperunoita ja vaikka vihreetä salaattia. Hyvvää ja noppeeta.
Kanttarellit paistumasa. Kaverina suppilovahveroita. |
Valmis. Ja perunatki kypsyny jo. Syämään! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoikaa rohkeesti!